Suojamaskit

Kasvomaskeja on monenlaisia. Valitse siis oikea maski sille sopivaan tarkoitukseen.

  • Niin kutsuttu ”Kansanmaski” on tarkoitettu tavalliseen käyttöön ja se suojaa ainoastaan muita ihmisiä pärskeiltä. Siinä on 3-kerroksinen kangas. Suojaustaso vaihtelee tyypeittäin 63-90%.
  • Kirurgimaski tyyppi II suojaustaso on vähintään 98% ja siinä on 3-kerroksinen rakenne. Maski on tarkoitettu terveydenhoidon tarpeisiin, toimenpiteisiin jossa ei altistuta verelle tai kehon muille nesteille. Maski suojaa potilaita pisaroiden siirtymiseltä terveydenhoidon ammattilaisilta. (Type: II EN-14683 : 2019)
  • Kirurgimaski tyyppi IIR suojaustaso on vähintään 98% ja siinä on 3-kerroksinen rakenne mukaan lukien roiskeita kestävä kerros. Maski on tarkoitettu terveydenhoidon tarpeisiin, toimenpiteisiin jossa on riski altistua verelle tai kehon muille nesteille. Maski suojaa potilaita pisaroiden siirtymiseltä terveydenhoidon ammattilaisilta, sekä hoitohenkilökuntaa veri- ja eriteroiskeilta. ( Type: IIR EN-14683 : 2019 )

FFP2 ja FFP3 KN95 MASKIT

  • FFP2 KN95 on viisikerroksinen suojain. Venttiilitön malli mahdollistaa suojauksen molempiin suuntiin. Suojaustaso on vähintään 94%.
  • FFP3 KN95 on seitsemänkerroksinen suojain. Myös siinä venttiilitön malli mahdollistaa suojauksen molempiin suuntiin. Suojaustaso on vähintään 99%.