Ekologisia valmistusaineita

Puu

Puu on aito luonnonmateriaali. Raakamateriaalien erityiskäsittelyn ansioista, puu on aina luonnonmukainen sekä hienostunut. Puun pinnat ovat aivan omanlaisiaan värien ja puun syiden ansiosta. Kun puuosien valmistuksessa, esimerkiksi kynissä, on käytetty vain pefc-sertifioitua pyökkiä, se luo uutta merkitystä myös mainonnassa.

rABS kierrätetty muovi

Kierrätetty ABS on yritysten ja yksityishenkilöiden poisheittämistä laitteista ja koneista valmistettua materiaalia. Materiaalin lähteenä ovat mm. käyttämättömiksi jääneet auton näkyvät muoviosat, pölynimurin kuoret, kaukosäätimet jne. Nämä vanhat teollisuuden valmistamat materiaalit voidaan siis käyttää uudestaan ja valmistaa täysin uusia tuotteita. Se vähentää uuden muovin tarvetta ja siksi kuluttaa vähemmän öljyä ja energiaa.

Kierrätetty puuvilla

Kierrätetyn puuvillan raaka-aineena käytetään esimerkiksi teollisuudesta jääneitä lanka ja kangasjätteitä sekä käytettyjä puuvillavaatteita. Hyvälaatuisista tekstiilijätteistä valmistetaan mekaanisesti uutta sataprosenttisesti kierrätettyä kangasta. Kuidun joukkoon voidaan lisätä myös uutta puuvillaa tai esimerkiksi kierrätettyä polyesteria vahvistamaan materiaalia. Kierrätetty puuvilla on huomattavasti ekologisempi vaihtoehto kuin tavallinen puuvilla.

Saippuat

Saippuat, shampoot ja hoitoaineet voidaan valmistaa luonnon omista ensiluokkaisista kasviöljyistä. Näitä ovat kookosöljy, oliiviöljy, risiiniöljy, hamppuöljy, kauraöljy, manteliöljy ja sheavoi. Lisäksi luonnosta peräisin olevaa aloe vera, merilevä, nokkonen, salvia, suola, turve ja terva. Tuoksuina vain aidot eteeriset öljyt.

Kierrätetty kartonki

Kartonki, joka on valmiiksi kierrätettyä, tarjoaa vakaan ja ympäristöystävällisen lähtökohdan tuotteiden valmistuksessa. Materiaali voidaan yhä uudestaan ja uudestaan siirtää kierrätysprosessiin. Siksi sen käyttö edesauttaa kestävästi ympäristömme pysymään puhtaana. Tämän erityislaatuisen materiaalin käyttö tuo vaihtelua tuotantoteknologiaan. Vain vähäiset eroavaisuudet väreissä ja pinnassa ovat mahdollisia.

rPCP kierrätetty muovi

Monilta osin kierrätetty post-consumer plastic (PCP) on kierrätetyn ABS muovin kaltainen. Sitä syntyy, kun alkuperäisen muovituotteen elinikä tulee loppuunsa.

PC eli polykarbonaatti on kirjakas iskunkestävä muovilaji. Käyttökohteita ovat mm. tietokoneiden eri osat sekä kännykkäteollisuuden tarpeet. Kestävyytensä ansiosta sillä on vielä pitkä käyttöikä alkuperäisen käyttökohteensa jälkeen ja on siksi hyödyllinen materiaali. Alkuperäinen materiaalin lähde on haastavampi, koska se vaatii huolellista erittelyä kierrätysvaiheessa. Kierrätysprosessin jälkeen saatava tuote voidaan kuitenkin uudelleen kierrättää. Muovin uudelleen kierrättäminen kuluttaa siis vähemmän öljyä ja energiaa

Villa

Villa on yksi vanhimmista ihmisen käyttämistä luonnon materiaaleista. Se on lämmin ja miellyttävä materiaali, josta voidaan valmistaa monenlaisia tuotteita. Sitä voidaan käyttää uudelleen esim. tekemällä vanhoista villavaatteista uusia tuotteita. Villa myös maatuu.

Villaa saadaan lampaista, alpakoista, kameleista, islanninhevosista jne. Esimerkiksi islanninhevosista sitä kerätään keväisin karvanlähdön aikaan.

Reilun kaupan tuotteet

Reilun kaupan tuotteiden alkuperä on kehittyvissä maissa. Reilun kaupan tuottajat ovat pieniä tiloja ja tuottajat saavat aina viljelemästään puuvillasta parempaa hintaa. Reilun kaupan puuvillatuottajien ja heidän työntekijöiden oikeuksia turvataan ja lapsityövoiman käyttö on kiellettyä. Tuotannossa noudatetaan tiukkoja ympäristövaatimuksia, joilla suojataan ympäristöä ja viljelijöitä.

Kierrätetty PET

rPET materiaalia on käytetty mm. PET kuulakärkikynien valmistuksessa. PET materiaali valmistetaan kierrätetyistä 0,5 litran kokoisista (PET) muovisista juomapulloista. Pulloista tehdään ensin rakeita, joista voidaan valmistaa uutta kierrätettyä muovia kyniä varten

Selluloosa asetaatti

Raakamateriaali voidaan myös hankkia luonnosta ja siksi myös palauttaa sinne. Selluloosa asetaatti on kokonaan DIN EN 13432:200-12 sertifikaattiohjelmassa. Joka tarkoittaa kokonaan kompostoituvia tuotteita. Selluloosa on hankittu tähän materiaaliin Eurooppalaisista havupuista.

Kierrätetty lasi

Kierrätetystä lasista valmistetut tuotteet valmistetaan käytetyistä laspulloista ja lasipurkeista. Kaikki lasi ei kelpaa kierrätykseen ja jatkokäsittelyyn. Lasi saa alkunsa hiekan jyväsestä, joka voi jatkaa kulkuaan lähes loputtomiin. Lasi murskataan ja sulatetaan takaisin prosessin alkuun raaka-aineeksi.

Haluatko lisää tietoa laajasta vihreämmästä tuotevalikomasta:

Valitse yksi vaihtoehdoista.
Tähän voit lisätä tarkempia tietoja. Esim. mikä tuote tai tuotteet erityisesti kiinnostaisivat sekä kappalemäärä tuotteille.
Voit myös lisätä puhelinnumerosi yhteydenottoamme varten.
Nimi